2009.11.25. 22:35 -
Jajus
Lássuk csak.. Reggel mosogatással indult a nap, mert tegnap már nem volt erőm hozzá. Még mosogatás előtt vettem ki a fagyból húst. Kiolvasztottam, felvágtam, sóztam, borsoztam, kicsit állni hagytam. Vágtam hagymát, kicsit megfonnyasztottam, majd ráment a husika. Néha-néha kevergettem, tettem hozzá pici vizet és ez úgy elvolt magában. Aztán később még tettem hozzá némi fűszert, ha már megpuhult a hús. Ekkorra már a víz is eltűnt róla. Kisütöttem a kockára vágott burgeszt és összekevertem a hússal. Gondolom már rájöttetek, hogy mi is volt ez:) Hát Brassói:) Legalábbis az én képzeletemben így néz ki. Minden kaját csak elképzelek, hogy vajon hogy készülhet és megcsinálom. Összekombinálom a dolgokat. Szakácskönyv max. kíváncsiságból kerül a kezembe meg esetleg ha végképp lövésem sincs arról a kajáról, amit készíteni szeretnék. Ez meg nagyon ritkán van, szinte soha. Ez valahogy csak úgy jön, mármint, hogy mit hogyan merre meddig keverni, kutyulni és mivel. Na jó.. azért szoktam innen-onnan ellesni dolgokat, többek között mamáimtól anno, no meg a Paprika tévét nézem néha-néha. Innen is merítek ötleteket. :) Visszatérve.. a míg a hús puhult, felmostam és hasonlók. A szobámban pedig portalanítottam, de még mindig van mit. Elég sok polcom van és elég sok rajta a "csetresz". Nem tehetek róla, de nagyon szeretem a delfines dolgokat, az elefántokat, bögréket, mécseseket és efféle dolgokat. Ezek mind ott vírítanak a polcokon.. gondolhatjátok milyen jó mikor egyesével kell portalanítani :) :D De mindegy! megéri! Akkor is kellenek, ennyit megér! :) Aztán megint mosogattam, mert aki főz az alkot mosatlant is, legalábbis a legtöbbünk. Ekkor már du. volt. Negyed 3 körül odatettem a burgeszt sülni, hogy mire hazaér a família, tudjanak frissen enni. Mindenkinek nagyon ízlett, kb. 1 adagra való maradt, amit betettem a hűtőbe. De, hogy holnap mit főzök azt nem tudom, majd megálmodom :) Jó éjt mindenkinek! :)